Kristel Interview

28 lentes jong is ze. Kristel van der Wal. De laatste aanwinst van het Montis-Q team en de eerste vrouw die met Jan, Joost en Rick de uitdaging aan durft. Maar laat je niet voor de gek houden door Kristel’s leeftijd, want deze goedlachse, no-nonsense power lady komt met een hele bak aan ervaring het team versterken en aanvullen. Niet alleen ging zij na het behalen van haar vwo-diploma direct aan de slag bij KPMG als junior trainee, ook heeft zij onlangs haar RA weten te behalen! Een behoorlijk zwaar traject al met al, dat je volgt naast je fulltime baan en wat zeker niet voor iedereen is weggelegd. Dit geeft direct aan hoe standvastig Kristel is en dat het haar niet ontbreekt aan doorzettingsvermogen. Kristel is dan ook met recht een expert op het gebied van fraude te noemen, gespecialiseerd in forensische accounting. En wanneer Kristel mij uitlegt waar een forensisch accountant zich o.a. mee bezig houdt, blijkt maar weer eens dat dit beroep verre van saai en stoffig is zoals weleens gesuggereerd wordt. Los van verstand van financiën en wet- en regelgeving, komt er namelijk ook nog eens een stuk psychologie en een hoop mensenkennis bij kijken. Interessante combinatie for sure!

Kristel vertelt mij dat ze net haar huis heeft verkocht en dat ze binnenkort gaat samenwonen met haar vriend Martin in Pijnacker. Ze is opgegroeid in het kleine, pittoreske dorpje Zuidland en naast een tweelingzus, die overigens helemaal niet op haar lijkt, heeft Kristel nóg vijf (stief)zussen. Kristel weet dus wel hoe zich staande te houden tussen de vrouwen. Het grappige is dat zij zich echter juist tussen de mannen als een vis in het water voelt. Dat heeft dan weer te maken met de directheid en duidelijkheid die daar vaak mee gepaard gaan. Ze is echt ‘one of the guys’, maar is zich tegelijkertijd bewust van haar vrouw-zijn binnen deze – (nog) voornamelijk – mannenwereld. Voor het team van Montis is haar komst dan ook een echte aanwinst. Niet alleen door haar specifieke kennis, maar ook doordat zij als vrouw zorgt voor een mooie balans binnen het team. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar droge gevoel voor humor, haar eerlijk- en directheid en haar vermogen om echt een vertrouwensband met mensen aan te gaan. Eigenschappen die alle Montis-teamleden bezitten en wat ook echt datgene is wat voor de ‘Smile’ bij de cliënten zorgt.

Wanneer ik Kristel vraag hoe ze in het entrepreneur-avontuur staat, vertelt ze mij dat ze jaren geleden al eens met het idee speelde om voor zichzelf te beginnen. Het was er alleen nooit het juiste moment voor. “Maar wanneer is het dat dan eigenlijk wel?”, vroeg zij zich af nadat ze met Jan en Joost in gesprek was geraakt tijdens Montis’ jubileumfeest. Juist, nu! Want wanneer het niet goed uitpakt, komen er vast en zekere andere mogelijkheden op Kristel’s pad. Echter, er is niks vervelender dan later spijt hebben van iets wat je níet hebt gedaan. Natuurlijk is de onzekerheid van in een beginnend bedrijf stappen best spannend, maar samen met Jan, Joost en Rick ziet Kristel dit helemaal zitten.

De komende periode gaat Kristel zich o.a. bezighouden met het opzetten en uitbreiden van het Montis’ fraude-programma. Belangrijk hierbij, zo vertelt zij, is de bewustwording van wat fraude precies is, het begrijpen en herkennen wanneer fraude voor kan komen en het opstellen van een fraude-preventiebeleid passend bij het bedrijf van de cliënt. Een combinatie dus van onderzoek, advisering, training en ‘customization’. Kristel’s visie m.b.t. haar rol binnen Montis-Q over een paar jaar van nu ligt in het verlengde van deze dienstverlening. Kristel hoopt dan leiding te geven aan een fraudeteam en een opleidingsprogramma op de kaart te hebben gezet. Als drijvende kracht achter de Montis Qademy. Leuk toch hè, hoe die ‘Q’ overal past ? Mooie plannen dus. Die goed passen bij de plannen van Jan, Joost en Rick. Met dit A-Team (of moet ik zeggen Q-Team?) kan het niet anders dan dat deze plannen bewaarheid zullen worden.

Wist u dat…

 • …Kristel heel sportief is?
 • En dat ze houdt van wielrennen, hardlopen en fitnessen?
 • …Kristel ook heel erg kan genieten van een avondje lekker niks doen?
 • Met een goed glas wijn?
 • …Kristel’s nieuwe auto echter niet zo geschikt is voor het vervoeren van flessen wijn als de Volvo van Joost?
 • …Kristel eerst eigenlijk ook lid van de Volvo-familie was, maar zich daarvan heeft gedistantieerd?
 • En dat ze nu in een über-coole witte mini-Cooper rondscheurt?
 • …Kristel ook erg van winkelen houdt?
 • En dat haar favoriete winkel zich op 15 meter afstand van Montis-Q bevindt?
 • …Kristel soms zomaar midden op de dag kan verdwijnen?
 • …dat iedereen dan al weet waar ze uithangt?
 • …Kristel geen ochtendmens is zoals de heren dat wel zijn?
 • Maar dat ze ook niet echt een avondmens is?
 • …ze daarmee een overdagmens is?
 • …ze wel net als de heren van zwarte koffie houdt?
 • En dat Kristel ook houdt van gezelligheid, slap ouwehoeren en flauwe humor?
 • …ze na een borrel met Jan en Joost enthousiast werd om bij Montis aan te sluiten?
 • …alcohol dus niet per se zorgt voor ‘wijn in de man, wijsheid in de kan’?
 • …we superblij zijn met Kristel als aanwinst?
Call Now Button