Rust daar ben ik te druk voor

Heb jij het ook altijd zo druk? En het gevoel alsof je geen tijd hebt om rust te nemen? Je bent niet de enige: veel mensen, met name degene die een topfunctie bekleden zoals CFO’s en financieel managers, voelen de noodzaak om door te werken. De persoonlijke uurtjes – die juist vaak zo schaars zijn – zijn als eerste de dupe.

Waarom stranden de goede voornemens om meer te ont-stressen toch zo vaak? Het vinden van rust in een maatschappij die constant ‘aan’ staat, lijkt steeds lastiger te worden. De grenzen tussen ontspanning en werk lopen steeds meer in elkaar over. Het is heel makkelijk om in de avond of in het weekend nog even de laptop open te klappen. Iets waar we ons allemaal ‘schuldig’ aan maken. Volgens dit artikel, verschenen op Executive Finance, slaan steeds meer topmanagers hun vakantie over om meer werk gedaan te krijgen. Een fenomeen waar we met een kritische blik naar moeten kijken, want levert het inleveren van rust uiteindelijk wel echt meer op?

Rust lijkt een luxegoed te worden… Maar eigenlijk is dit een basis behoefte! Ieder mens heeft het nodig. Wanneer je de tijd neemt om voldoende tot ontspanning te komen, zullen de voordelen je wellicht verbazen. Zo zal je effectiever kunnen werken, scherper zijn en meer focus hebben. Zo heeft het overslaan van rust belangrijke nadelen. Voorbeelden zijn: verhoogde kans op een burn-out en een negatieve invloed op productiviteit, mentale schepte en uiteindelijke presentaties. Waarom vinden we het dan toch zo moeilijk om genoeg te rusten?

Veel mensen vinden dit lastig omdat ze het gevoel hebben dat hun werkdruk continu hoog is en zij zich vrije tijd niet kunnen veroorloven. “Het is dweilen met de kraan open, wanneer ik terugkom van vakantie is de stapel werk nog groter. Ik kan maar beter doorgaan.”

Heel begrijpelijk, maar toch zijn wij van mening dat hoe drukker je bent, hoe meer rust je nodig hebt. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen en je focus te leggen op de zaken die echt van belang zijn voor jouw werk.

Als je het moeilijk vindt om rust te nemen op bijvoorbeeld een vakantie, dan kun je ook op andere manieren ruimte voor jezelf creëren, bijvoorbeeld  via de inzet van derden. Durf werk uit te besteden, focus op werk waar jij je aandacht echt voor nodig hebt en omarm je vrije tijd! Breng die ? terug op je gezicht.

Verder praten? Stuur ons bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Call Now Button