Rick Post 01102019

Rick Boonstra. Afkomstig uit Berkel, waar hij nu iets langer dan 2,5 jaar woont samen met zijn vrouw Iryna en hun tweejarig zoontje Christian. Voordat ze in Berkel neerstreken, woonden Iryna en Rick een jaartje in Rotterdam, nadat ze geëmigreerd waren vanuit Slowakije naar Nederland. Voor Rick terug naar zijn ‘roots’, maar voor zijn vrouw Iryna een ietwat grotere verandering aangezien zij oorspronkelijk uit de Oekraïne komt. Rick en Iryna hebben elkaar in Slowakije ontmoet, toen Rick daar woonde en werkte voor de onderneming Johnson Controls. 3,5 jaar geleden besloten zij om naar Nederland te verhuizen, En ondanks dat 3,5 jaar niet eens zo superlang is, spreekt Iryna al een aardig woordje Nederlands.

Rick is geboren in Vlaardingen, woonde daarna enkele jaren in Maassluis en verhuisde op zijn 14e uiteindelijk naar het kustdorp Rockanje, alwaar zijn ouders nog altijd wonen. Rick ging na de middelbare school naar Den Haag om International Business te studeren, waar hij tijdens zijn stage ontdekte dat hij accountancy heel leuk vindt. Dus toen Rick eenmaal ging werken is hij door blijven leren en heeft hij op de VU van Amsterdam deeltijd de opleiding Accountancy gevolgd. De aanhouder wint. Dat is duidelijk.

Rick houdt van nieuwe culturen ontdekken. Van op reis gaan, lokale mensen ontdekken, zien hoe het dagelijks leven in een ander land eraan toe gaat, hoe de systemen binnen andere culturen werken… Rick vindt het allemaal interessant. Ook vindt hij het mooi dat er overal in de wereld interessante mensen zijn van wie je een hele hoop kunt leren. Hij hoefde er dan ook geen seconde over na te denken toen hem destijds gevraagd werd of hij in Oost-Europa voor Johnson Controls aan de slag wilde. Zelfs al betekende dat dat hij moest emigreren. Ook was het een ‘no-brainer’ om voor Fugro de regio Afrika onder zijn hoede te nemen. Dit pas allemaal bij de avontuurlijke inslag van Rick.

Vroeger speelde Rick basgitaar in een bandje in de polder, maar tegenwoordig geniet hij ervan om in het weekend lekker te ontspannen met zijn gezin. Geen geren en gevlieg; lekker rommelen en van elkaars gezelschap genieten. Zowel Rick als Iryna werken fulltime, dus het weekend bestaat vooral uit kwali-tijd. Volgens Rick zullen zijn vrienden hem omschrijven als zeer gastvrij. En als een positief persoon die het moois om zich heen en in de wereld ziet en de dingen waardeert die goed werken. Verder heeft Rick een droog gevoel voor humor en kan hij behoorlijk sarcastisch uit de hoek komen. Niet iedereen heeft dit altijd door, maar bij Jan en Joost lijkt Rick dan juist wel weer goed op zijn plaats te zijn ? Wel heeft Rick ontdekt dat Nederlandse en/of sarcastische humor niet altijd goed valt wanneer je in een ander land en een andere cultuur woont. Maar door schade en schande is hij wijs geworden.

Rick verheugt zich er erg op om ‘met een smile’ te werken. Om plezier te hebben in zijn werk en lol te hebben met zijn collega’s. Verder houdt Rick van projectmatig in plaats van procesmatig werken. Hij vindt het erg fijn om naar een eindresultaat toe te werken. Hij noemt zichzelf dan ook resultaatgericht. Wel is het in zijn boek belangrijk hóe je tot dit eindresultaat komt en gestructureerd te werk gaan gaat hem goed af. Ondanks de structuur voelt Rick zich wel snel onrustig. Hij vindt het niet fijn om ‘vast’ te zitten en is altijd op zoek naar een stukje vrijheid en afwisseling. En dat is nou juist wat hij zo leuk vindt aan het werken voor Montis-Q: het zelfstandige werken, het helpen op- en uitbouwen van de business, het meedenken, kortom: het entrepreneurschap met 2 mensen die er hetzelfde in staan en ook nog eens houden van een goede grap op z’n tijd. Kan niet beter!

Joost, Jan en Rick kennen elkaar van KPMG en de samenwerking is min of meer ontstaan toen Joost hem om advies vroeg op het gebied van technische accounting vraagstukken voor Montis-Q. Deze samenwerking met Joost, en natuurlijk ook met Jan, heeft altijd goed gelopen en heeft Rick ertoe aangezet de stap te nemen om zich bij de Heren Montis-Q aan te sluiten. Rick’s idee bij het ontzorgen van klanten is om de klant de ruimte te geven zich te focussen op waar hij/zij zich op zou moeten focussen. Dus het vergemakkelijken van het leven van de klant en ze een ‘smile’ bezorgen door lopende processen en ad hoc prioriteiten uit handen te nemen, expertise aan te leveren en/of bijvoorbeeld een lange termijn oplossing te bedenken voor een terugkerend probleem. Zeker nu financials meer en meer geacht worden strategisch te denken en te handelen, is het van groot belang hen te helpen bij de uitvoering van de dagelijkse zaken die ook niet kunnen blijven liggen. Eigenlijk dus het wegnemen van de ballast die de financial ervan weerhoudt om belangrijk(ere) klussen aan te pakken.

Rick verwacht dat zijn toegevoegde waarde voor Montis-Q zijn gestructureerde manier van werken zal zijn. Simpelweg omdat Rick zelf graag op die manier werkt en er goed in is. Een stukje stabiliteit ergens ook. En natuurlijk zal zijn expertise bijdragen aan de uitbreiding van de kennis en kunde die Montis-Q levert. Duidelijk een win-win-win situatie. Dit past ook goed bij de visie die Rick voor Montis-Q voor ogen heeft: het uitgroeien naar een piramide-organisatie, met platte organisatielijnen, waarin gewerkt wordt met verschillende expertise-niveaus voor de verschillende opdrachten. En natuurlijk het als team uitvoeren van opdrachten. En vooral datgene doorzetten en verder ontwikkelen van waar Montis-Q nu al onderscheidend in is: te werk gaan vanuit een positieve invalshoek, met oog voor de persoon achter de opdracht en het samen via een goed lopend proces tot een nog beter eindresultaat komen.

Wist u dat…

 • Rick last heeft van een avondhumeur?
 • Dit avondhumeur het gevolg is van heel vroeg opstaan en als gevolg daarvan vroeg onder de wol willen duiken, aldus Rick?
 • En dat hij slordig is in huis?
 • Dat beeld niet helemaal aansluit bij zijn gestructureerde manier van werken?
 • Hij niet geïnteresseerd is in voetbal?
 • Lubach Rick doet schuddebuiken van het lachen?
 • Dat dat wel wat zegt over de droogheid van zijn gevoel voor humor?
 • Rick allergisch is voor noten?
 • En dat dat geen (droge) grap is?
 • Rick ooit eerder in Berkel is geweest, op bezoek bij Joost, lang geleden in 2012, en toen bedacht dat hij daar nooit van zijn leven zou willen wonen?
 • Hij van veel, heel veel en misschien wel iets te veel zwarte koffie (lees: espresso) houdt?
Rick gewoon heel veel zin heeft om bij Montis-Q aan de slag te gaan?
Call Now Button