ons Team

 QONSULTANTS

In mei 2018 richten Joost en Jan samen Montis-Q op vanuit de gedachte dat Financials in het bedrijfsleven zich vooral moeten richten op de business en dat veranderingen in de directe omgeving van Financials vragen om gerichte tijdelijke expertise en support.

Zowel Joost als Jan hebben een brede ervaring als Financial. Hun expertises liggen op het vlak van Audit en Accounting (IFRS en Dutch GAAP) zowel in reguliere afsluitingsprocessen als in overname trajecten. Daarnaast hebben ze veel ervaring met veranderingsprocessen op het gebied van Internal Control.

Financiële dienstverlening ligt hen dicht bij het hart. Ze krijgen energie van de gesprekken met cliënten. Het werk is pas succesvol als het doel bereikt is met een lach. Ze werken vanuit de gedachte dat het geheel meer kan bereiken dan de som der delen en dat iedereen op ieder niveau een bijdrage levert aan het bereiken van een gemeenschappelijk doel. Teamwork is voor Joost en Jan een centraal woord.

Jan behaalde zijn doctoraal en postdoctoraal tot registeraccountant aan de Universiteit Nyenrode. Hij startte zijn loopbaan bij KPMG Rotterdam in de audit praktijk en bediende daar grote beursgenoteerde en internationale cliënten. In 2014 is hij bij Imtech gaan werken als group controller waar hij naast Accounting en Controlling onderwerpen betrokken is geweest bij herfinancieringen, aandelenemissies en de divestment van een divisie.

In 2015 is Jan gestart bij Fokker Technologies Group ten tijden van de overname van de onderneming door GKN Ltd, een Brits beursgenoteerde onderneming. Jan heeft een belangrijke rol gespeeld in de Purchase Price Allocation en het opstellen van de geconsolideerde IFRS jaarrekening van Fokker Technologies Group.

Na de periode van de overname is Jan werkzaam geweest als Global Finance Manager van Fokker Services. In 2017 besloot hij een eigen onderneming op te richten en is hij in 7 maanden werkzaam geweest als Senior Manager in de audit praktijk voor internationale en beursgenoteerde ondernemingen.

Opleiding

Nyenrode Business University
Postdoctorale opleiding Registeraccountant, 2013

Werkervaring

Fokker Services
Manager Finance, 2016 – 2017

Fokker Technologies
Group Controller, 2015 – 2016

Imtech 
Group Controller, 2014 – 2015

KPMG Accountants
(Assistent) Manager Audit, 2006-2014

Joost studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar volgde hij ook zijn postdoctorale opleiding tot Registeraccountant. In 2017 heeft hij daarnaast de postgraduate opleiding tot Ceritified Management Accountant afgerond.

In de start van zijn loopbaan werkte  Joost van 2003 tot 2014 bij KPMG Rotterdam in de auditpraktijk en bediende daar beursgenoteerde en grote internationale cliënten. Naast zijn werkzaamheden voor cliënten heeft hij ook jaren nevenfuncties vervuld zoals het begeleiden, beoordelen en coachen van pupillen en het geven van trainingen.

In januari 2015 besloot hij over te stappen naar Fokker dat net overgenomen werd door GKN Ltd. Gedurende de overname periode heeft Joost als Global Finance Manager zich gericht op de financieel operationele en accounting aspecten van de overname. Daarna heeft hij de functie Finance Director van 2016 tot 2018 van de bekabelingsdivisie binnen GKN Fokker bekleed.

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam
Postdoctorale opleiding Registeraccountant, 2008

Vrije Universiteit
Certified Management Accountant, 2017

Werkervaring

Fokker Elmo
Director Finance, 2016-2018
Global Finance Manager, 2015-2016

KPMG Accountants 
Senior Manager, 2003-2015

Call Now Button