ZZ

Audit & review support

Block orange

Het werkgebied Audit & Review Support omvat alle diensten van Audit Preparations tot Internal Audit Support. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van de diensten waar onze Qonsultants je mee kunnen ontzorgen:

AUDIT PREPARATION 

De ervaring van onze Qonsultants zowel binnen als buiten de Audit, stelt ons in staat om je bij te staan bij het treffen van voorbereidingen op de controle van de accountant. Door een gedegen voorbereiding van bijvoorbeeld jouw balansdossiers en Accounting Papers kun je een significante besparing op de accountantskosten realiseren. Daarnaast beperk je onnodige discussies met de accountant. Hiermee creëer je tijd om je te focussen op die zaken die  echt van belang zijn voor jou en de organisatie.

MANAGEMENT LETTER OPVOLGING 

De accountant brengt ieder jaar een management letter uit. Soms is er discussie over punten omdat je het er niet mee eens bent en soms zijn de punten terecht. De punten zijn echter al jaren hetzelfde. Een andere situatie is als er een nieuwe accountant wordt aangesteld. Het eerste jaar is het uitgelezen moment om een grondige management letter uit te brengen. Net toen je de punten van de vorige accountant had opgelost…. De Qonsultants van Montis-Q  weten hoe een management letter tot stand komt en begrijpen hoe de geïdentificeerde risico’s kunnen worden ondervangen zonder de bedrijfsvoering te frustreren.

INTERNAL CONTROL

De Qonsultants van Montis-Q bieden je ondersteuning bij het continue verbeteren van de interne controle omgeving. Wij ondersteunen de opzet en implementatie van Internal Control Frameworks. Indien er onduidelijkheid bestaan over een eventuele oplossingsrichting, helpen wij je om met de externe  accountant te overleggen. Zo ben je er zeker van dat de accountant het eens is met de gekozen oplossingsrichting.

INTERNAL AUDIT

Heeft jouw organisatie behoefte aan een tijdelijke aanvulling van de Internal Audit afdeling, de Qonsultants van Montis-Q kunnen je hiermee helpen. Heeft je organisatie geen Internal Audit afdeling maar wel behoefte aan bijvoorbeeld gerichte balans- of projectreviews? Ook dan kunnen de Qonsultants van Montis-Q je van dienst zijn.

Lees meer onze overige werkgebieden:

Call Now Button